Këto 8 pajisje shtëpiake duhet t`i hiqni nga priza për të kursyer para, edhe pse nuk janë duke punuar!

A e dinit se edhe kur janë të fikur, aparatet dhe pajisjet elektronike konsumojnë energji, duke ju kushtuar para? Po, dhe ekspertët gjithashtu thonë se familja mesatare amerikane shpenzon rreth 1.900 dollarë në vit për shpenzimet e energjisë, sipas Departamentit të Energjisë në SHBA. Dhe DOE thotë se diku nga 5% deri në 10% të energjisë elektrike të banimit tuaj është i mbuluar nga pajisjet që janë mbyllur 24 orë në ditë.
Per te kursyer para stakoni keto pajisje ne shtepine tuaj:

Karikuesi i celularit.
A e dini se një karikues i vetëm i celularit do të konsumojë 1 vat edhe pa një telefon të lidhur në të! I njëjti karikues i celularit do të konsumojë gjithashtu 4.5 vat energji elektrike kur një celular i lidhur me të është plotësisht i ngarkuar! I njëjti karikues i celularit do të konsumojë 8 vat energji gjatë ngarkimit të një telefoni celular.

DVR Set Box.
Një kuti e vetme e vendosur DVR do të konsumojë 48.5 vat ndërsa eshte e fikur. Një kabllo digjitale me DVR do të konsumojnë 43.5 watts të energjisë elektrike, ndërsa fikur një kabllo dixhitale kabllor pa DVR do të konsumojnë 33 watts të energjisë elektrike. Një kuti satelitore e vendosur satelitore me ose pa DVR do të konsumojë 33.5 vat energji, ndërsa eshte fikur.

Televizor.
Pothuajse gjithkush ka një televizor në shtëpinë e tyre, kështu që sa energji elektrike konsumojnë televizorët kur janë fikur?Një televizor standard CRT i fikur do të konsumojë 13 vat.

Sistemi stereo.
Shumica prej jush do të kene një sistem mini stereo, një nga ata me altoparlantë, CD player, radio AM / FM, etj të gjitha të ndërtuara në një njësi. Ata do të konsumojnë 24.5 vat ndersa jane te fikur! Unë jam i sigurt se shumica prej jush kanë një nga këto në dhomën tuaj të gjumit, dhomen e ndjenjes ose dhomën e gjumit të fëmijës.

Kompjuter Desktop.
Të gjithë e dimë se shumë njerëz në mbarë botën ende përdorin kompjutera desktop. Pra, kur ky lloj kompjuteri është në modalitetin e vet hibernating ose sleeping, ai arrin 21,1w, dhe kur është në monitorimin off – ajo mund të shpenzojë 73,9w.

Makineri kafeje.
Edhe nëse nuk po bëni kafe, aparati juaj i kafese mund të konsumojë më shumë se 1w kur është në modalitetin e fjetjes. Kjo do të thotë që ju duhet ta fikni dhe të kurseni energji.

Microvala.
Kjo është një nga pajisjet më të konsumueshme të energjisë në çdo shtëpi. Ajo konsumon rreth 3.08 w, por kur dera është e hapur – mund të konsumojë deri në 25.79 w.

Aparati televiziv kabllor.
E pra, të gjithë e dimë se kjo pajisje mund të jetë ndezur gjatë tërë kohës. Ka shumë njerëz që nuk shikojnë TV fare. Por ata, duhet ta heqin aparaturen nga priza, kur nuk po shikon TV – për të kursyer më shumë energji.
/©positive-news.xyz/
përktheu j.memeli/

You may also like...