Gruaja hedh cdo dite uje te nxehte para deres se shtepise! Ideja e saj ishte magjike

Ju nuk mund të mendoni se si një tenxhere me ujë të valë mund të bëjë mrekulli, por mundet. Në këtë rast, një tenxhere me ujë të valë mund të bëjë që milingonat të zhduken duke punuar si një nga mjetet natyrore për të hequr qafe milingonat. Milingonat mund të jenë krijesa pak të bezdisshme, dhe sapo të kenë hyrë në territorin tuaj, mund të jetë e vështirë t’i largoni ata. Pasi milingonat kanë gjetur një burim ushqimi, ata dëshirojnë të vazhdojnë të marrin prej saj derisa të zhduken të gjitha, ose nëse dikush vjen së bashku dhe i pengon plotësisht ata nga rruga e tyre.

Arsyeja pse milingonat është kaq e vështirë për t’i larguar është sepse ato krijojnë një rrugë me feromonet që u tregojnë milingonat e tjera ku të shkojnë. Ata janë shumë të zgjuar të lënë këtë gjurmë parfumi në mënyrë që miqtë e tyre të gjejnë rrugën e burimit të ushqimit edhe nëse përfundojnë duke u shtypur ne hyrje.

Ju gjithashtu mund të zbatoni mjetet natyrore në shtëpi që do t`ju shpëtojnë nga ata. Ju mund të zgjidhni nga këto 7 mjete të natyrshme për të rrafshuar milingonat për t’u kujdesur për ndonjë problem që mund të përjetoni me këta insekte. Mund të provoni edhe më shumë se një, vetëm për t’u siguruar që ta bëjnë punën.

1. Përdorni ujë të valë për të hequr qafe milingonat. Plotësoni një tenxhere të madhe me ujë dhe vereni në zjarr, pastaj shtoni dy lugë piper te kuq. Ju gjithashtu mund të përdorni uthull të bardhë në qoftë se ju nuk keni ndonjë piper . Sapo të marrë valë dhe i gjithë piperi shpërbëhet, thjesht nxirreni jashtë dhe ngadalë derdhni atë në vrimat e shtepizave të milingonave. Kjo do të largoje çdo milingonë në kontakt e te, ja ku e keni zgjidhjen e problemit njëherë e përgjithmonë.

2. Bëni vetë kurthet tuaj të sigurta kunder kolonive te milingonave. Përzierni tre pjesë sheqer me një pjesë Borax dhe shtoni ujë të mjaftueshëm për të bërë një shurup. Derdhni përzierjen në kontejnerët tuaj të vegjël plastike, që ju nuk do të keni ndërmend t’i hedhni tutje. Pastaj mbuloni kontejnerët me kapakun e enës plastike dhe mbushni vrima të mëdha që milingonat të përshtaten në kapak. Borax vepron si helm dhe sheqeri është ai që do të tërheqë milingonat për ta ngrene atë dhe pastaj të marrin atë në koloninë e tyre që do të ngordhin të gjitha milingonat e tjera.
Sigurohuni që t’i provoni dhe të shihni se si punojnë këto truke për ju/

Copyright positive-news.xyz Te gjitha te drejtat jane te rezervuara
(ndalohet kopjimi i ariktujve)

You may also like...