Ajo kurrë nuk i hedh qeskat e vjetra të cajit. Arsyen pse ajo i mbjell ato në kopësht nuk do ta besoni

Ka disa truke të thjeshta të jetës që sapo t’i njihni do pyesni veten se si keni jetuar pa to. Kjo ide e DIY për ripërdorimin e qeskave te perdorura te cajit është pikërisht kjo. Jo vetëm që është një mënyrë e mirë për të ricikluar, por i perdorni gjithashtu, duke ndihmuar në zvogëlimin e mbeturinave dhe duke shtuar lëndë ushqyese në kopshtin tuaj. Ky është gjithashtu një argëtim dhe dicka që fëmijët do të duan.

Sipas studimeve të kohëve të fundit, mesatarja amerikane largon rreth katër kilogram mbeturina çdo ditë. Shumezojeni atë me 365 ditë në një vit, dhe ju merrni 1.460 £ mbeturina në vit. Imagjinoni sasinë e plehrave që të gjithë familjet gjenerojnë në baza vjetore. Sipas EPA, amerikanët prodhuan më shumë se 254 milion ton mbeturina vetëm në 2013. Adresimi i këtij problemi mund të duket i frikshëm në fillim, por kjo është ajo ku reciklimi, ripërdorim dhe kompostim vijnë. Është përgjegjësia e të gjithëve të fillojë të jetë më shumë i vetëdijshëm për mbeturinat që po prodhojnë.

Pra, kjo ide e bukur dhe e lehtë për ripërdorimin e qeseve të çajit është vetëm fillimi i gjërave që mund të bëni për të ndihmuar mjedisin. Këto ide të lehtë DIY për ripërdorimin e çantave të çajit janë gjithashtu argëtim për fëmijët, dhe kjo ndihmon për t’i bërë ata të vetëdijshëm se ku përfundon çdo gjë.
Një gjë që mund të bëni me qesen tuaj të përdorur të çajit është që të vendosni thasët e çajit të përdorur në frigorifer pas përdorimit. Ju mund t’i ruani kur doni përsëri çaj, pastaj ripërdorini ato. Është një mënyrë e mirë për të marrë përdorim të dyfishtë prej tyre dhe për të shpëtuar veten disa para. Një çaj mund të jetë shpesh mirë për dy deri në tre gota çaj. Per t`ju dhene disa ide ju sherbejne idetë e mëposhtme.

1. Filloni duke përdorur qesen tuaj çaj si një ide riciklimi për plehrat. Në vend të hedhjes së qeseve të çajit tuaj të përdorur në mbeturina, hidhni ato në kazan plehrash ose në kutinë tuaj të gjelbër, ku bejne pjese materialet që kane shperberje veçanërisht të lehtë.

2. Qese çaji të përdorura mund të përdoren si një ide DIY për të mbajtur larg dëmtuesit e kopshtitapo insektete ndryshem. Aromat e të dy qeseve të çajit dhe të kafesë janë një ide e shkëlqyer për të ndihmuar në parandalimin e insekteve dhe dëmtuesve të tjerë të tillë si macet, për shembull, dhe ndoshta edhe mbajtjen larg te krimbave në lule, perime dhe gjethe.

3. Me qesen tuaj të përdorur të çajit provoni këtë jetë të thjeshtë hack të rritet një kopsht. Gjithçka që duhet për këtë ide diy është një vazo, një peshqir letre, disa fara, ujë dhe disa qeska çaji. Për të filluar, mbillni farat per kopshtin në qeska çaji, pastaj mbillni ato në kopshtin tuaj, ata do t`i duan ushqyesit e shtuar nga çaji.

Copyright positive-news.xyz Te gjitha te drejtat jane te rezervuara
(ndalohet kopjimi i ariktujve)

You may also like...