Veprimet që nuk duhet t’i bëni kurrë pasi keni ngrënë.Ja cfare ju ndodh

Siç do t’i lexoni më poshtë, thuajse katër, prej pesë praktikave të mëposhtme, i bëjnë të gjithë, pas ngrënies së ushqimit.

Ndodshta jo gjithmonë, por në pjesën më të madhe të rasteve, po.

Nëse ndryshoni disa zakone nuk do të jetë fundi i botës dhe trupi juaj do t’ju jetë mirënjohës!

Të tymosni një cigare

Nëse jeni duhanpirës e kuptoni mirë se sa shijon një cigare pas ushqimit, por nuk duhet ta bëni! Duhet të prisni, të paktën, për dy orë pasi keni mbaruar së ngrëni.

Sipas studimeve, të pish një cigare menjëherë pas ushqimit është njësoj sikur të kishe pirë 10, menjeherë, shkruan Living.

6482947e
Të hani fruta

Frutat duhet të hahen përpara ushqimit, jo pas. Sheqeri natyral i tyre kërkon më tepër kohë të përthithet duke e bërë punën e metabolizmit dy herë më të vështirë.

Të flini

Nuk është e thënë të flini, qoftë edhe të shtriheni për pak, gjë që e bëjnë miliona njerëz në botë, nuk është mirë! Ata që shtrihen pasi janë ushqyer janë më të rrezikuar ndaj goditjeve në zemër.

Të bëni dush

Gjëja më e rrezikshme që mund të bëni pas ushqimit është pikërisht dushi! Uji i nxehtë do të rris presionin e gjakut në gjymtyrë dhe do ta ulë atë në stomak duke e bërë tretjen të pamundur.

Të pini çaj

Mund të jenë të shëndetshëm por më mirë prisni edhe pak sepse çaji mund të ndërhyjë në përthithjen e hekurit nga organizmi. Meqenëse çaji përmban acid tanik, mund të ndodh ngurtësimi hekurit dhe proteinave të tjera të ushqimit që sapo kemi marrë.

(Visited 31 times, 1 visits today)

You may also like...