Uji i oksigjenuar, “uji magjik” që përdoret për çdo gjë

Nëse më përpara nuk kishit dëgjuar për peroksidin e oksigjenit, atëherë jeni munduar më kot dhe çdo gjë e keni vështirësuar më shumë se duhet.

Uji i oksigjenuar cilësohet si “uji magjik” pasi gjen përdorim pothuajse kudo dhe jo vetëm në kurimin e plagëve.

Për të mos u zgjatur më poshtë do të bindeni se pse duhet të bëni tuajin menjëherë një shishe uji të oksigjenuar.

1. Shërben si zbardhues për dhëmbët. Mund ta përdorni duke përdorur 2 lugë kafeje ujë të oksigjenuar dhe një sodë buke. Megjithatë, nuk duhet të abuzoni!

2. Zbardhues thonjsh. Hidhni një lugë ujë të oksigjenuar në një xhezve ujë të ngrohtë dhe mbani në të thonjtë për 10 minuta.

3. Ngjyrosësh flokësh; në këtë rast, shërbren vetëm për biondet! Hidhni 5 lugë ujë të oksigjenuar në 200 ml ujë dhe lyeni flokët dyke përdorur një paisje me sprucim.

4. Kundër pucrrave. Uji i oksigjenuar dezinfekton lëkurën, mjafton ta pastroni atë me një pambuk me këtë ujë, një herë në ditë.

5. Heq njollat në tapiceri të ndryshme. Nuk keni pse shqetësoheni për tapetët e bërë pis, mjafton ta shplani me peroksid hidrogjeni dhe do të pastrohet në moment.

6. Shplarja e veshëve me ujë të oskigjenuar do të bëjë një pastrim mjaft të mirë në brendësi, duke nxjerrë jashtë dyllin e veshëve.

7. Me pak sodë buke, letër alumini dhe ujë të oksigjenuara tenxheret tuaja do të shkëlqejnë sikur sapo i keni blerë.

8. Mund të lani frutat dhe perimet ne peroksid hidrogjeni 3% për të larguar çdo papastërti dhe pesticid.

9. Soda e bukës me ujë të okisgjenuar dhe lëng limoni do të veprojë si një zbardhues i shkëlqyer për rrobat tuaja të bardha.

10. Përsëri i kombinuar me sodë buke uji i oksigjenuar do të lajë si asnjë përbërës tjetër pianurën e sobës suaj.

11. Pastroni furçën e dhëmbëve.

12. Mund të pastroni lentet e kontaktit me ujë të oksigjenuar. /Living

©10gjera.com

(Visited 334 times, 1 visits today)

You may also like...