Si ti thoni stop djersitjes!

Djersitja e tepërt shkakton një siklet të madh për të gjithë. Ju ndjeheni të shqetësuar në lidhje me të dhe shpesh turpëroheni me njerëzit që ju rrethojnë.

Lexoni këto këshilla për të mësuar se si mund të kontrolloni djersitjen.

Antidjersa

Arsyeja e një djersitje të tepërt mund të shkaktohet nga antidjersa që ju përdorni, pasi nuk mund të jetë e duhura për lëkurën tuaj. Ju duhet të shikoni për një tjetër lloj antidjerse për të luftuar djersitjen.

Rrobat

Para së gjithash ju duhet të vishni rroba që lejon lëkurën tuaj të marrë frymë. Është më mirë që të përdorni veshje pambuku. Zgjidhni rroba të errëta për të veshur, pasi njollat e djersës nuk janë aq të dukshme si në rrobat e bardha apo të lehta.

Shmangni ushqimet pikante

Shmangni ushqimet me shumë erëza dhe pikante, pasi rritsin sasinë e djersës.

Mos u stresoni

Situata të vështira na bëjnë të ndjehemi të shqetësuar dhe si rezultat të djersitim më tepër se zakonisht. Ju duhet të mësojni të reduktoni stresin e të qetësoni veten.

(Visited 141 times, 1 visits today)

You may also like...