Si të mbroni trurin nga valët e telefonit me këtë truk të thjeshtë!

Ju mund të mos jeni të vetëdijshëm për këtë fakt, por telefonat ju ekspozojnë ndaj një niveli të lartë të rrezatimit, i cili në terma më të gjatë mund të rezultojë në probleme të rënda shëndetësore. Mund ta imagjinonit se rozmarina mund t’ju vijë në ndihmë për të mbrojtur veten nga rvalët e dëmshme të celularit?

Rosemarina është antioksidant dhe studimet kanë treguar se ajo mund të jetë tepër efektive, kur bëhet fjalë për trajtime ndaj njerëzve të cilët kanë qenë të ekspozuar ndaj rrezatimit.

Sipas gazetës britanike të Radiologjisë, rosmarina përmban kanosol yndyrë dhe acid karnosik, të cilat kanë efekt mbrojtës, duke vepruar si pastrues të radikaleve të lira.

Studimet kanë treguar se prodhimi i lëndëve toksike mund të reduktohet nga përdorimi i këtij acidi rosmarinik.Ky vaj siguron 3.34 herë mbrojtje më të madhe në krahasim me komponimet e tjera.

Përbërësit:

  • 1 filxhan ujë të zier
  • 2 lugë çaji me gjethe rozmarinë të copëtuar

Përgatitja:

Përzieni ujë të valë dhe rozmarinë të copëtuar dhe lërini së bashku për 5-10 minuta, para se ta konsumoni.

Vajin e rozmarinës mund ta përdorni për të masazhuar këmbët çdo ditë. Gjithashtu mund ta përdorni edhe në gatim.

Burimi: .healthcareaboveall.com/http://shëndeti.com.al

(Visited 221 times, 1 visits today)

You may also like...