Shenjat e vogla të kancerit të vezores që çdo femër duhet t’i dijë!

Fryrje e vazhdueshme e barkut
“Mendova: ‘Ky nuk eshte trupi im’. Aty fillova te shtypja barkun me duar kur ndjeva nje mase.” Pas 72 ores, Jenn Sommermann u diagnostikua me kancer te vezores se shkalles se trete dhe iu nenshtrua nje histerektomie te plote. Ndonese ajo mendoi se tumori me permasat e nje patllixhani ndodhej ne anen e majte ku ajo kishte ndjere masen, ne fakt ai ndodhej ne te djathten, pasi te gjitha organet ishin spostuar ne te majte per t’i krijuar hapsire tumorit.

Veshtiresi ne te ngrene dhe ngopje e shpejte
“Normalisht haja shume. Por pergjate dimrit, para se te diagnostikohesha, haja dhe ngopesha shume shpejt. E humba ndjesine e urise dhe humba 9 kg shume shpejt,” tregon Mary Schwarzenberger.
Dhembje barku dhe te pjeses nen stomak
Sommermann rrefen se ajo nisi te kishte dhe probleme me sistemin e tretjes qe i shkaktonte dhembje stomaku. Ajo ishte nje tip teper atletik dhe ne momentin qe filloi te kishte gjithe keto shqetesime, vendosi te bente analizat e nevojshme.
Nevoje e shpeshte per te urinuar
Mary Schwarzenberger tregon se papritur nje periudhe filloi te 9ohej rregullisht ne mes te nates per te urinuar, gje qe nuk e bente me pare. “Fillimisht mendova se po pija shume uje para se te flija, ngaqe po perpiqesha te qendroja e hidratuar sa me shume,” shprehet ajo. Ne e vertete, ishte tumori ne rritje qe ushtronte presion ndaj fshikezes se urines.
Ndjesia
Jo te gjithe kane simptoma te renda te kancerit te vezoreve, por te pakten nje pjese e madhe e pacienteve kane provuar di?ka qe nuk i ka genjyer: Ndjesia se ka di?ka qe nuk shkon me trupin tend.

(Visited 1,182 times, 1 visits today)

You may also like...