Kujdes/Femrat nuk dihet t’i injorojnë këto simptoma, mund të jenë një “vrasës i heshtur”!

Kanceri po përkufizohet si “sëmundja e shekullit” për shkak të numrit të madh të njerëzve që po preken nga kjo sëmundje dita ditës. Sipas studimeve thuhet se rreth 550 gra humbasin jetën çdo vit si pasojë e kancerit ovarial. Faktorët kryesorë që ndikojnë në këtë sëmundje janë predispozicioni gjenetik, përdorimi i tepërt i kontraceptivëve oral, mosha etj. Lajmi i keq është se më shumë se 80% e femrave që janë diagnostikuar me këtë sëmundje e kanë kapur atë në një fazë të avancuar dhe fatkeqësisht në këtë fazë shanset e shërimit janë shumë të pakëta, thuajse të pamundura.

shenja te kanceritJa disa nga simptomat e para që shfaq kjo sëmundje dhe nuk duhen injoruar:

Dhimbjet e shpeshta të kurrizit, sidomos kur nuk vuani nga sëmundje të tilla si osteoporoza ose artiriti.

Dhimbje të shpeshta të pjesës së legenit dhe stomakut.

Cikël menstrual i çrregullt dhe me dhimbje.

Ndjesi lodhje e vazhdueshme pa asnjë arsye.

Humbje oreksi dhe rënie drastike në peshë, në rastet kur nuk mbani dietë.

Dhimbje të mëdha gjatë marrëdhënieve seksuale.

Të vjella të vazhdueshme.

(Visited 917 times, 1 visits today)

You may also like...