Ja si të kuroni dhimbjet e gjunjëve

Nëse vazhdimisht keni dhimbje gjunjësh për shkak të sëmundjeve reumatizmale, apo ndonjë shkak tjetër si; lodhje, sforcim i tepruar dhe stërmundim, atëherë provoni këtë mënyrë natyrale për qetësimin dhe përmirësimin e tyre.

Ngrohni një filxhan kafeje me vaj të farës së zezë, (të cilën mund ta gjeni lehtësisht në farmacitë bimore në Tiranë), aq sa ta durojë temperatura e trupit tuaj. Pasi të jetë ngrohur vaji, bëni masazh ose fërkim të gjunjëve për 10-15 minuta. Bëjeni këtë çdo natë para se të flini. Të nesërmen do të ndjeni një lehtësim të jashtëzakonshëm. Aplikojeni masazhin për aq kohë sa të mos ndjeni më dhimbje.

Për kurim të reumatizmës me vajra bimorë, këshillohet edhe pirja e vajit të farës së zezë, suzamit ose vajit të linit. Këto vajra bimorë kanë dhënë rezultate të shkëlqyera edhe në rastet me osteoporozë.

(Visited 307 times, 1 visits today)

You may also like...