Ja gabimet që bëni dhe që ju shkaktojnë rënie të flokëve…

Shprehja “flokët janë gjysma e bukurisë” është e vërtetë! Çdo femër dëshiron flokë të gjatë, me shkëlqim dhe të shëndetshme që të duket edhe më e bukur. Për fat të keq, shumica e produkteve komerciale që përdorni për flokët kanë elementë të dëmshëm kimik që i dëmtojnë flokët dhe i bëjnë ato që të hollë dhe të thatë.

Para se të blini produkte të përshtatshme për flokët tuaj që të kenë përmbajtje bimore dhe pa kimikate, shmangni këto gabime që çojnë në shkatërrimin e flokut:

-Kur nuk i mbroni flokët nga i nxehti

-Kur përdorni mashë apo piastër të nxehtë flokët e lagur

-Kur përdorni peshqir për tharje të flokëve. Duhet të përdorni një buzë apo copë të butë pambuku.

-Kur nuk i krihni mirë flokët nga rrënja deri tek maja.

-Duhet të shmangni përdorimin e llastikut tek flokët sepse i këpusin ato.

-Kur nuk ju bëni maska flokëve, të paktën 1 herë në javë.

-Kur nuk i mbani flokët e hidratuar. Pas çdo larje duhet të përdorni një maskë apo balasam hidratues.

-Kur nuk i ushqeni flokët pasi i keni drejtuar.

-Duhet të pini shumë ujë për të mbajtur flokët të hidratuar.

-Kur përdorni krëhër me dhëmbëza të vogla për flokët kacurela apo me onde. Për këto lloje flokësh duhet të përdorni kërëhër me dhëmbëza të mëdha e të ndara sepse parandalojnë shkuljen dhe prishjen e formës së tyre.

(Visited 594 times, 1 visits today)

You may also like...