Ja çfarë do të thotë zhurma e veshëve, lemza, zhurma e stomakut etj për shëndetin tuaj.

Te gjitheve ju ndodh qe trupi t’ju leshoje sinjale te ndryshme si lemze, gumezhitje te vesheve, zhurme sotomaku etj. Ne shumicen e rasteve keto tinguj qe leshon trupi jane te pademshme dhe nuk ju demtojne shendetin, por nese ato shoqerohen me dhimbje dhe vazhdojne per nje kohe te gjate, atehere duhet te konsultoheni me mjekun.

Zhurma e vesheve: shkaqet kryesore te tingellimave ne vesh mund te jene demtimet e veshit apo infeksionet. Ju duhet te konsultoheni me mjekun ne rastet kur kur keto tingellima shoqerohen me dhimbje ose marramendje sepse mund t’ju tregojne per semundje neurologjike.

Kercitja e nyjeve: kjo “zhurme” mund te jete e zakonshme per shumicen e njerezve kur qendrojne ne pozicione te caktuara dhe ngrihen shpejt. Ne rast se kercitja e nyjeve shoqerohet me dhumbje, levizshmeri te kufizuar apo ngurtesi atehere mund te jete nje shenje e ndonje ligamenti te demtuar ose semundje artriti.

Lemza: kjo eshte nje simptome shume e pranishme tek njerezit dhe zakonisht nuk tregon per ndonje problem shendetesor. Ne rast se lemza ju shoqeron per ore te tera atehere mund t’ju tregoje per ndonje acarim te nervave.

(Visited 839 times, 1 visits today)

You may also like...