Ja çfarë nuk duhet të bëni pasi hani bukë

Ka disa gjëra që ne i bëjmë rregullisht pas një vakti, shumë prej tyre na dëmtojnë rëndë shëndetin.

Lista më poshtë përmbledh disa gjëra që ne nuk duhet t’i bëjmë pas një vakti.Mos flini : Gjithashtu pengon në tretjen e ushqimeve.
Mos bëni banjë: Kjo bën që gjaku të qarkullojë më shumë nëpër duar, këmbë dhe trup se sa në stomak. Dobëson sistemin tretës.

Mos hani fruta: Kjo shkakton fryrje të stomakut.isa njerëz konsumojnë shpesh fruta pas ushqimit por ekspertët nuk i rekomandojë pasi qëndrojnë në stomak për një kohë shumë të gjatë dhe fillojnë lëshimin e gazrave, toksinave të cilat janë përgjegjëse për celulitin. Pra, fruti këshillohet të konsumohet me stomak bosh, të paktën 2 orë para ose pas një vakti.
Mos pini çaj: Gjethet e çajit përmbajnë acid që ndikon negativisht për tretjen e proteinave (megjithëse këtu varet çfarë çaji përdorni, kjo këshillë më shumë është për të ashtuquajturin çajin kinez).
Mos e lironi rripin: Mund të shkaktoj bllokim apo ngatërrim të zorrëve.
Mos pini cigare: Megjithëse nuk duhet të pini asnjëherë cigare të paktën mos e bëni këtë menjëherë pas buke pasi një cigare pas buke ka dëmin e dhjetë cigareve të pira më vonë.

Noti/dushi: prindërit tanë kishin të drejtë kur na pengonin të hynim në ujë menjëherë pas konsumimit të një vakti, kur ishim me pushime, dhe këshilla e ekspertëve është e njëjta. Uji rrit rrjedhjen e gjakut, dhe pas një vakti gjaku shkon në stomak ku krijon probleme me tretjen

 

(Visited 946 times, 1 visits today)

You may also like...