Më e mirë se ilaçet, ja çfarë shëron qepa

Ka kohë që janë dëshmuar vetitë shëndetësore të qepëve dhe aftësitë e tyre për të shëruar shumë probleme shëndetësore.
Pavarësisht erës së rëndë për dikë, qepa mund të përdoret për të shëruar këto probleme të shëndetit:

Dhimbjen e veshit
Për shekuj të tërë, qepët janë përdorur për të reduktuar inflamacionin dhe për të shëruar infeksionet. Kur keni dhimbje në vesh, përdoreni qepën. Vendosni një copë qepë në vesh dhe lëreni qepën që të shërojë dhimbjen dhe inflamacionin, transmeton Gazeta Express.

Migrenën
E njëjta mund të bëhet edhe në rast të dhimbjes së kokës. Vendosni qepë të grira në kokë duke e lidhur kokën me një fashë dhe lëreni gjatë natës për të larguar dhimbjen.

Temperaturën
Për të shëruar ethet, sidomos tek fëmijët, priteni qepën në rrathë dhe vendoseni në këmbë të fëmijëve.

Kollin
Qepët janë efektive edhe për të larguar kollin. E gjitha çfarë duhet të bëni është të zieni një qepë mesatare duke i hedhur 2-3 lugë mjaltë. Pasi të ketë qëndruar gjatë natës, pini atë në mëngjes.

(Visited 755 times, 1 visits today)

You may also like...