E gjeni shpesh këtë ‘fije’ të bardhë në vezë? Ja çfarë është ajo!

Sigurisht se vezët i konsumoni shpesh, qoftë për t’i fërguar në mëngjes ose për të përgatitur ndonjë ëmbëlsirë me to.
Pa marrë parasysh se si e përgatisni atë, sapo e keni thyer keni vërejtur se në të bardhët e vezës shihet një lloj fije e trashë e bardhë. Çfarë është ajo?

Është koha të njiheni me atë që amerikanët e quajnë “chalaza”.

Chalaza gjendet në dy anët e të verdhës së vezës, dhe qëllimi kryesor i saj është që ta mbajë të verdhën e vezës në qendër të vezës, transmeton Gazeta Express.

(Visited 1,496 times, 1 visits today)

You may also like...