Dieta e Universitetit të Vienës – 10 kg për 2 javë

Me këtë dietë, ju mund të humbisni 8-10 kg brenda dy javëve. Kjo dietë 2 javore ka një menu për 7 ditë, e cila përsëritet edhe për një javë tjetër. Shkencëtarët që kanë përpunuar këtë dietë sigurojnë se ajo nuk është aspak e dëmshme për shëndetin dhe se nëse ajo mbahet rigorozisht, për 3 vjet nuk do të shëndosheni më, pasi ndikon në përmirësimin e metabolizmit tuaj.

Rregullat kryesore të dietës janë: pak vaj, pak kripë dhe sa më shumë uje natyral ose mineral

Nuk lejohen në mënyrë kategorike: sheqeri dhe pijet alkolike

Dieta këshillohet që të fillohet ditën e hënë ose të mërkurë dhe se nuk duhen ndryshuar vaktet e drekës dhe të darkës.

Mbas dy javë diete mund të filloni të hani normalisht dhe rregullisht çfarë të dëshironi.

Dita 1
Mëngjes : kafe e zezë
Drekë: 2 veze të zjera, sallatë me spinaq ose me laker
Darkë: peshk I zjere ose ne zgarë (200gr)

Dita 2
Mëngjes: kafe e zezë, një panine e thekur
Drekë: peshk I zjerë ose ne zgarë (200gr), sallatë me spinaq ose me lakër
Darkë: mish viçi i zjerë (200gr),1 godë kos

Dita 3
Mëngjes: kafe, një panine e thekur
Drake: sallate jeshile, 1 kokërr mollë
Darkë: mish viçi I zjerë (200gr), 1 vezë e zjerë, sallatë jeshile

Dita 4
Mëngjes : kafe, një panine e thekur
Drake: 2-3 karrota të zjera
Darkë: 150 gr. djathë i fortë , fruta (2-3 kokrra mesatare sipas dëshirës)

Dita 5
Mëngjes: 1 godë lëng karrote të shtrydhyr me limon
Drekë: peshk I zjerë ose ne zgarë (200gr), 1 godë lëng domateje të shtrydhyr
Darkë: fruta (2-3 kokrra mesatare sipas dëshirës)

Dita 6
Mëngjes: kafe e zezë
Drekë: pulë e zjerë ose në zgarë (200gr),sallatë me lakër dhe karrota
Darkë: 2 vezë të zjera, 1 godë lëng karrote të shtrydhyr

Dita 7
Mëngjes: çaj me mjaltë dhe limon
Drake: mish viçi I zjerë (200gr),fruta (2-3 kokrra mesatare sipas dëshirës)
Darkë: fruta (2-3 kokrra mesatare sipas dëshirës)

(Visited 245 times, 1 visits today)

You may also like...