5 Vajrat esencial që i bëjnë mirë mendjes dhe trupit

Vaji i bimës dru sandali (bime indiane, shume aromatike) është perfekte për të hequr shenjat, vaji i livandës kundër buzëve të thara dhe të irrituara, zbuloni mijërat e përdorimeve të këtyre esencave aromatike të mrekullueshme për trupin dhe mendjen.

Si te përdorim vajrat esencial për bukurinë dhe mirëqenien e trupit? Ftohje, alergji, probleme me lëkurën, shumë shpesh për të zgjidhur probleme të vogla lidhur me shëndetin shkojmë në farmaci, pa marrë në konsiderate alternativa të tjera me natyrale dhe sigurisht më pak invazive për organizmin tonë. Në listën e produkteve të nënvlerësuara prej nesh janë edhe vajrat esencial, substanca të cilat nxirren nga bimë aromatike, ku të mirat e tyre shëndetësore janë të njohura prej shekujsh. Ja në çfarë mënyrë mund të përdoren këto vajra.

– Vaji i pemës se çajit

Tampononi një sasi të vogël të këtyre esencave në puçrra mund te reduktoje skuqjen dhe fryrjen. Por nëse i shtoni disa pika ujit të vaskës ndihmon për të shëruar kollen.

– Vaji i dru sandalit (peme indiane)

I shkëlqyer për mbylljen e plagëve, i përdorur në shtëpi është një dezinfektues kundër milingonave dhe insekteve. Në flokë të thatë ndihmon për ti dhënë shkëlqim.

– Vaji i livandës

Perfekt për të zbutur buzët e thara apo të irrituarat. Disa pika në këllëfin e jastëkut lehtëson gjumin. Një sasi e vogël e hedhur në flokë ndihmon për të eliminuar zbokthin. Gjithashtu kontribuon për të lehtësuar fryrjen dhe kruarën pas pickimit të një insekti.

– Vaji i kamomilit

Nëse nuhatet mund të jetë ndihme kundër depresionit. I shkëlqyer për të trajtuar alergji të lëkurës. Aroma e tij ndihmon për të luftuar pagjumësinë.

– Vaji i trëndafilit

I përdorur bashkë me vajin e livandës dhe atë të bajameve, është një kurë shumë e mirë kundër dhimbjeve të menstruacioneve. Disa pika në lëkurë favorizon largimin e stresit dhe ankthit. Nëse aplikohet lokalisht është ideale edhe për shenja dhe kapilare të dëmtuar.

(Visited 80 times, 1 visits today)

You may also like...