4 ushqime që pastrojnë dhe parandalojnë kancerin e zorrës së trashë

Zorra e trashë është pjesa e fundit përbërëse e aparatit tretës por gjithashtu edhe më e rëndësishmja. Ajo heq ujin dhe kripën nga mbetjet e ngurta.  Që të keni një sistem tretës të shëndetshëm pastrimi i zorrës së trashë është shumë i rëndësishëm. Gjithashtu parandalon kancerin e zorrës së trashë.

Këtu renditën 10 ushqimet më të mira për pastrimin e zorrës.

1-      Limoni.  Frutat agrume janë shumë efektive në pastrimin e zorrës së trashë, sidomos limoni.  Duke pirë një gotë me lëng limoni në mengjës ju ndihmon që të pastroni zorren dhe të detoksikoni trupin tuaj.

2-      Spinaqi. Spinaqi ndihmon që të mbroje aparatin tretës nga sëmundjet dhe pastron zorrën tuaj.

3-      Çaji jeshil. Çaji jeshil është shumë i pasur për trupin tonë. Çaji jeshil na ndihmon që të detoksikojmë mëlçinë.

4-      Bishtajorët.  Fasulet dhe thjerrëzat i bëjne mirë aparatit tretës dhe ndihmojnë në pastrimin e zorrës së trashë.

5-      Drithërat.  Drithërat nuk kanë kalori dhe kolestërol. Drithërat duhen përfshirë në dietën tuaj. Për shkak të përmbajtjës së lartë të fibrave ato i bëjnë shumë mirë sistemit tretës.

6-      Avokado. Vaji Omega-3 që ndodhet tek avokadoja ndihmon për të pastruar zorrën. Vaji i avokadës vepron si lubrifikant në muret e zorrës së trashë duke hequr të gjithë mbetjet toksike dhe grimcat e ushqimit.

7-      Peshku. Acidi yndyror Omega-3 që ndodhet tek peshku ndihmon në pastrimin e sistemit të aparatit tretës dhe gjithashtu ndihmon në tretje.

8-      Hudhëra. Hudhëra është një bimë e cila ofron shumë avantazhe për shendetin dhe ndihmon gjithashtu në pastrimin e zorrës së trashë.

9-      Lëng Frutash. Lëngjet e frutave janë të pasura në fibra që i ndihmon ata në pastrimin e kripës dhe detoksimin e sistemit tretës.

10-  Brokoli.  Brokoli detoksifikon zorrën e pastër dhe e mban atë të pastër. Gjithashtu pastron mëlçinë dhe  ndihmon në tretjen e shëndetshme.

 Burimi : http://way2medicare/ shenderi.com.al

(Visited 32 times, 1 visits today)

You may also like...