4 hapa të thjeshtë se si te “dilni jashte” rregullisht

Kryerja e nevojës në mënyrë të drejtë, jo vetëm që ju bën të ndjeheni mirë, por edhe është tregues se trupi juaj funksionon në rregull. Diarrhea mund të jetë tregues i ndonjë alergjie ushqimore, parasite, infeksione. Kapsllëku i rëndë është gjithashtu një shenjë e problemeve të brendshme, dhe mund të rezultojë në një mori të të efekteve të pakëndshme.

Ja 4 këshillat që duhet t`i merrni seriozisht:

  1. Shtoni disa gjëra në dietën tuaj – Fibra. Mundohuni të konsumoni fibra dietore(fruta, perime, drithëra, fara, arra e tj) në vend të atyre medicinale që mund ti merrni në barnatore. Fobrat ndihmojnë me kapsllëkun dhe diarrenë. – Ujë. Uji është kyç për procesin e jashtëqitjes, dhe sipas të gjitha gjasave, njerëzit nuk janë të hidratuar sa duhet. Mjekët rekomandojnë deri në 6 gota ujë në ditë ndërsa njerëzit që stërviten duhet të pinë edhe më shumë.
  2. Shmanguni nga disa lloje të ushqimeve Ndonjëherë problem qëndron tek ushqimet që i konsumoni. Sipas një studimi të një instituti shëndetësor, ushqimet që shkaktojnë kapsllëk dhe diarre janë : prodhimet qumështore, pijet me kafeinë, mish ii tymosur apo i thatë, ushqime pikante, alkooli, ushqime të yndyrshme, disa fruta (molla, dardha, pjeshka). Që të shmangeni nga problemet me sistemin e tretje së ushqimit si dhe me procesin e jashtëqitjes, atëherë shmanuni nga këto ushqime dhe zëvendësoni ato me të përshtatshme.
  3. Bëni ndryshime të vogla në mënyrën e jetesës Që të keni jashtëqitje më të lehtë duhet të kuptoni se si funskionon trupi njerëzor, gjegjësisht si lëvizin zorrët. Jashtëqitja “modern” nga pozicioni ulur e bën të vështirë këtë process si dhe e pamundëson pastrimin e tërësishëm të zorrëve. Për të mos hasur në probleme mund të vendosni diçka nën këmbët e juaja,ashtu që kur të uleni në toilet, gjunjët ti keni më lartë ashtuqë zorra e trashë do të drejtohej dhe jashtëqitja në toilet, gjunjët ti keni më lartë ashtuqë zorra e trashë do të drejtohej dhe jashtëqitja do të ishte më direkte.
  4. Ushtroni rregullisht Kur stomaku juaj të mbushet dhe nuk keni mundësi të “dilni jashtë”, ju sugjerojmë të bëni një shëtitje të gjatë. Ushtrimet e ndihmojnë ushqimit të lëvizë nëpër sistemin tuaj të tretjes. Përveç shëtitjes, edhe joga apo aerobiku janë efektive. Asnjëra nga këto këshilla nuk është aq e vështirë, janë gjëra të thjeshta që sugjerojnë jetë të shëndetshme: ushqehuni.//femra.net
(Visited 354 times, 1 visits today)

You may also like...