10 perdorimet me te cuditshme te coca coles ne shtepi

1.Kontrollon pesticidet. Duke mbajtur nje tas me Cola mund te terhiqen insektet dhe te vriten ne saj te acidit qe ndodhet aty

2.Heqes i ndryshkut. Acidi citrik qe ndodhet ne cocacola eshte shume i vlefshem, keshtu qe mjafton te zhysni objektin e ndryshkur ne te per 24 ore e me pas te shperlani me uje.

3.Pastrues banjosh. Cocacola eshte nje alternative e mire e pastruesitte banjes sepse aciditeti qe ajo permban i vret bakteret dhe pjeserisht zbardh banjes. Keshtu zbrasni nje kanace cola ne tualet dhe lereni ashtu per 1 ore. me pas ferkojeni me furcen e vet dhe me pas e shperlani me ue.

4.Pastrues xhamash. Fale acidit citrik cola sherben edhe si pastrues xhamash. Merrni nje pecete te lagur me cocacola dhe ferkoni xhamat derisa papastertite dhe njollat te hiqen. Me pas shperlajini me nje lecke me uje qe te hiqni mbetjet dhe te parandaloni qe sheqeri i pijes te ngjise ne xham

5.Shkrires akulli per xhamat e makines. Duke hedhur nje sasi cola ne rezervuarin e ujit gjate dimrit ju do te shkrini akullin e xhamave

6.Heqes i stukove te pllakave. Ne rast se ju ka mbetur stuko mbi pllaka, mhjafton te derdhni cola mbi dyshemene e kuzhines apo banjes e pas disa minutash lajeni me uje dhe fshijeni.

7.Cocacola si fekondues per disa bime. Bime te tilla si Azaleas. Gardenia dhe boronicat lulezojne me mire ne nje toke acide. Duke hedhur pak cola ne rrenjet e lyre ju permiresoni rritjen sepse edhe vete sheqeri i coles terheq microorganizma.

8.Pastro baterine e makines. Meqe cola eshte vete acide ne permbajtje. duke e hedhur mbi baterine e makines ajo nuk reagon sic ben me ujin. Ndaj pasi i hidhni cola thjesht pastrojeni me nje cope per ti hequr korrozionin e krijuar.

9.Heqes i njollave te rrobave. Acidi karbonik dhe fosforik i cocacoles i heq njollat e mbetura ne rroba. Keshtu thjesht shton cola bashk me detergjentin dhe njollat zhduken

10.Pastron mbetjen e ushqimit te djegur. Hidhni pak cola ne siperfaqen e ndotur dhe pas disa minutash vendi do te jete zbutur dhe nje ferkim i thjesht mund te pastroje djegiet.

(Visited 127 times, 1 visits today)

You may also like...